ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονεις,
απο τη Δευτέρα 16/11/2020 και για δύο εβδομάδες (μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου 2020) αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα.
Απο την Τεταρτη 18/11/2020 θα ξεκινήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης που έχει επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας, τη Webex.
Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιείται από τις 14:00 έως 16:20.
Για το προγραμμα της τηλεκπαίδευσης θα ενημερωθείτε απο την υπεύθυνη νηπιαγωγό του τμηματός σας.

Κατανοούμε τις δυσκολίες αλλα με υπομονή και συνεργασία θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου.

Δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης (8)

Αγαπητοί γονείς,

σας προτείνουμε μια δραστηριότητα με στόχο τα παιδιά να κατανοήσουν ότι στα φωνήματα της ομιλούμενης γλώσσας αντιστοιχούν γράμματα.

  • Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο με τίτλο: «Η μικρή μαϊμού» από την εκπαιδευτική σειρά «Ένα γράμμα μια ιστορία» της Σοφίας Μαντούβαλου.
  • Στη συνέχεια, προτείνετε στα παιδιά σας να σκεφτούν ένα-δύο αντικείμενα από τη φωνούλα Μ μ και να τα ζωγραφίσουν ή να  γράψουν τις λεξούλες με τη δική σας βοήθεια.

 

  • ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

(οι ευχές και οι ζωγραφιές των μαθητών του α΄πρωινού τμήματος για τη γιορτή της μητέρας).

 

 

Παρακάτω θα βρείτε ένα ψηφιακό βιβλίο το οποίο περιέχει λέξεις από Μ μ.  Δημιουργοί του βιβλίου οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου υπό την καθοδήγηση της νηπιαγωγού Πάντα Αλεξίας. Πατήστε επάνω για να το ανοίξετε και να το διαβάσετε.

Δραστηριότητες για τη Γιορτή της μητέρας

«ΜΗΤΕΡΑ» : Ύπαρξη πολύτιμη…

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες, να είστε γερές και να φροντίζετε τις οικογένειές σας.

Παρακάτω ακολουθεί μια διαδραστική αφίσα με δραστηριότητες για τη γιορτή της μητέρας.

 

 

Δραστηριότητες Δημιουργικής Απασχόλησης (7)

Αγαπητοί μας μαθητές και γονείς,  Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά.

Παρακάτω σας προτείνουμε μια δραστηριότητα που έχει σαν στόχο να αποκτήσουν τα παιδιά φωνολογική επίγνωση.

  • Η φωνούλα Π π από τη λέξη Πάσχα.
  • Παρακολουθήστε το παρακάτω βιντεάκι με τίτλο: «Η Πολυλογού παντόφλα» από την εκπαιδευτική σειρά Ένα γράμμα μια ιστορία της Σοφίας Μαντούβαλου.
  • Στη συνέχεια τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν ένα-δυο αντικείμενα που αρχίζουν από τη φωνούλα Π π. Τα μεγάλα νήπια ή και τα μικρά νήπια μπορούν με τη βοήθειά σας να γράψουν και τη λέξη του αντικειμένου που σκέφτηκαν.

 

Δραστηριότητες Δημιουργικής Απασχόλησης (6)

Αγαπητοί γονείς, παρακάτω θα βρείτε δραστηριότητες τις οποίες θα υλοποιούσαμε στο σχολείο με τη δική σας συμμετοχή.

1η Δραστηριότητα: Τα κάλαντα του Λαζάρου.

Το Σάββατο του Λαζάρου εορτάζεται η Ανάσταση του φίλου του Χριστού, του Λάζαρου.

Από το πρωί τα μικρά κορίτσια κρατώντας καλαθάκια στολισμένα με λουλούδια γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούν τα κάλαντα του Λαζάρου. Ακούστε τα εδώ και τραγουδείστε τα.

2η Δραστηριότητα: Τα Λαζαράκια

Το Σάββατο του Λαζάρου οι νοικοκυρές φτιάχνουν ειδικά ψωμάκια που έχουν σχήμα σπαργανωμένου ανθρώπου όπως ακριβώς παριστάνεται και ο Λάζαρος στις εικόνες. Ακολουθεί μια δοκιμασμένη συνταγή, λίγο τροποποιημένη από τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.  Εάν θέλετε δοκιμάστε την ή φτιάξτε τη δική σας.

Συστατικά:

400γρ. χλιαρό νερό, 1κ.σ. μαγιά ξηρή, 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 50γρ. ελαιόλαδο, 1κ.γ. κανέλα, 1/4κ.γ. αλάτι, 800γρ αλεύρι, 50γρ. σταφίδες, 50γρ. καρύδια, λίγα γαρύφαλλα.

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε με σύρμα χειρός το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήστε 10 λεπτά περίπου να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το ελαιόλαδο, την κανέλα, το αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για 30 λεπτά περίπου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, χωρίστε την σε μπαλάκια των 60γρ. περίπου. (50γρ. το σώμα και 10γρ. τα χέρια). Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις σταφίδες και τα καρύδια για το μείγμα της γέμισης. Πλάστε το σώμα από τα Λαζαράκια σε μακρόστενο σχήμα, γεμίστε με μια κ.γ. από τη γέμιση και κλείστε καλά τη ζύμη. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάξτε δυο χεράκια τα οποία περνάνε χιαστή από την πίσω πλευρά και καταλήγουν σε σχήμα Χ μπροστά. Τοποθετούμε γαρύφαλλα για μάτια. Μεταφέρουμε τα Λαζαράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

Παρακάτω μπορείτε εάν θέλετε να παρακολουθήσετε μια παιδική ταινία για το Σάββατο του Λαζάρου.

3η Δραστηριότητα: Το παιχνίδι του κρυμμένου Πασχαλινού θησαυρού (Το παιχνίδι αυτό το παίζουμε κάθε χρόνο στην αυλή του σχολείου, εσείς θα το παίξετε στο σπίτι σας).

Πάρτε μικρά σοκολατένια αυγά και κρύψτε τα σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι ή στην αυλή χωρίς να σας δουν τα παιδιά σας. Δώστε τους οδηγίες για να τα βρουν σχεδιάζοντας έναν χάρτη με τη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν έως τον κρυμμένο θησαυρό. (Αποτυπώστε πόσα βήματα θα πρέπει να κάνουν ή ζωγραφίστε το σημείο που τα έχετε κρύψει. Ή απλά βοηθήστε τα λέγοντάς τους ζεστό όταν πλησιάζουν στο σημείο και κρύο όταν απομακρύνονται).

Συμβουλές για να γίνει το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον. Γράψτε ένα γράμμα και αφήστε το στην πόρτα του σπιτιού σας. Το γράμμα αυτό υποτίθεται ότι το άφησε ο Πασχαλινός λαγός και μέσα θα έχει οδηγίες για το παιχνίδι, τις οποίες εσείς θα έχετε γράψει όπως σας εξηγώ παραπάνω. Ανοίξτε το μαζί με τα παιδιά σας και δείξτε έκπληκτοι που το βρήκατε. Προσπαθήστε να φανείτε πειστικοί. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν.

 4η Δραστηριότητα: Βάφουμε τα αυγά με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας φλούδες κόκκινων κρεμμυδιών. (Μια ακόμα δραστηριότητα που θα υλοποιούσαμε με τη δική σας συμμετοχή στο σχολείο).

Συνταγή

20 αυγά, φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια, 70γρ. ξίδι.

Παίρνουμε τρεις τέσσερις χούφτες φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια και τα βάζουμε με κρύο νερό και ξίδι σε μια πλατιά κατσαρόλα. Τα βράζουμε για 20 λεπτά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.  Καθαρίζουμε τα αυγά μας και τα βάζουμε σε μονή στρώση προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα στην κατσαρόλα με τα κρεμυδόφυλλα και τα βράζουμε περίπου για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα γυαλίζουμε με λίγο λάδι. Εάν θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε φυλλαράκια επάνω στα αυγά, να τα δέσετε σφιχτά μέσα σε καλσόν και να τα βράσετε έτσι. Όταν τα βγάλετε το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Δοκιμάστε και απολαύστε μαζί με τα παιδιά σας όποια δραστηριότητα θέλετε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενημερωτικό υλικό για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Αγαπητοί μας γονείς,

σας διαβιβάζουμε τα ενημερωτικά φυλλάδια της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε τα παρακάτω κάνοντας αριστερό κλικ επάνω στους τίτλους.